Uitgebreide informatie

In mei 2021 hebben mensen met en zonder beperking gedichten geschreven over hun lievelingsplek in Gouda. Deze dienen als inspiratie voor kunstwerken die op zaterdag 19 juni gemaakt worden tijdens Hangop in de Goudse binnenstad. En jij kunt meedoen!
Er zijn twee rondes.
Ronde 1 is van 10:00 – 13:00 uur
Ronde 2 is van 14:00 – 17:00 uur

Per ronde kun je je inschrijven voor 1 van de 6 ateliers.
Kosten zijn 5 euro per persoon, per ronde.

Hieronder staat welke kunstenaars meedoen en welke workshop je bij hen kunt doen.
Ook vind je hier een routekaart.


Ateliers

Hieronder zie je alle ateliers&kunstenaars die meedoen aan Hangop. Bij iedereen staat een korte omschrijving.

Schaduwtheater
Anne Dronkers

De Uitstalling
Keizerstraat 82

Mijn naam is Anne Dronkers (1986). Ik woon sinds 2017 met veel plezier in Gouda en werk zowel op scholen als vanuit mijn eigen atelier. Met de gedichten als vertrekpunt maken we verhalende objecten. Hiervoor gebruiken we verschillende materialen, vanuit het gedicht gekozen. We gaan aan de slag met schaduwtheater. Dan maken we speelfiguren van onder andere karton en laten deze het gedicht tonen. Dit leggen we vast in foto’s en filmpjes.

Fotografie
Francis en Monique Frionnet

Studiorama
Westhaven 27

Wij zijn Francis en Monique en we genieten er iedere dag om samen te werken aan een gezonde, betere en liefdevolle wereld. Aan de hand van een gedicht gaan we op pad om de fijne plekken in Gouda te ontdekken en in beeld te ‘vangen’. Je kunt je eigen camera meenemen, maar je kunt er ook eens van ons lenen.

Animatie
Bas den Boer

Cultuurhuis Garenspinnerij
Turfsingel 34a

Bas den Boer is allround teken- en schilderdocent en beelddenker bij de Garenspinnerij. Zijn opleiding heeft hij gevolgd in Arnhem. Hij geeft les aan “bijna” alle leeftijden.

Onder begeleiding van Bas gaan de deelnemers tijdens deze animatieworkshop van het gedicht een bewegend beeld/filmpje maken.

Mixed Media
Judith Sluijter

Cultuurhuis Garenspinnerij
Turfsingel 34a

Een Goudse in hart en nieren, met een grote liefde voor tekenen en alles wat daarmee te maken heeft. Oog voor detail, alle facetten tegen het licht houden en communiceren door middel van beeld zijn voor mij belangrijk. Tijdens de workshop gaan de deelnemers het gedicht uitbeelden in allerlei verschillende materialen: mixed media.

Portretschilderen
Suzan Schuttelaar

Cultuurhuis Garenspinnerij
Turfsingel 34a

Suzan beheerst verschillende genres.
Elk mens inspireert haar op een persoonlijke manier, elke kop heeft een eigen uitdrukking en een eigen verleden. Daarom probeert ze met ieder werk een verhaal te vertellen, gebaseerd op haar individuele interpretatie.

Aan de hand van het gedicht gaat Suzan met de deelnemers aan de slag om het gedicht een gezicht te geven.

Pakken vla worden een stad
Lia van Leeuwen

Begane grond
Westhaven 27

Het maken van een schilderij is als het maken van een reis. Ik laat me meegaan, inspireren door de kleuren, lijnen, vormen, ritme, tegenritme.

Tijdens de workshop krijgt iedereen een leeg pak vla en gaat schilderen. De plakken vla worden beplakt met het schilderwerk. Er is muziek op de achtergrond, ook live gitaarmuziek. Iedereen kan bijvoorbeeld zijn eigen bouwwerk maken en als je ze los van elkaar opstelt, ontstaat er een soort stad.

Hier zie je de routekaart met alle ateliers. Bij iedere locatie zie je straks een grote Festivla-poster.