Stamppot

Stamppot was de derde en de muzikale dag binnen Festivla. 

Een middag en avond vol muziek, voor iedereen in Gouda. Niet alleen leuk voor mensen met een licht verstandelijke beperking, maar voor iedereen die van muziek houdt.

Programma

Er waren optredens in Cultuurhuis Garenspinnerij en So What!

Over de artiesten

Liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran, dat is het handelsmerk van Daniel Cane. De singer/songwriter speelde al in het voorprogramma van onder meer Golden Earring, Danny Vera en Bløf en is al meermaals te horen geweest op landelijke radiozenders.

Potman Jr. was al te horen in het radioprogramma van Rob Stenders, waar hun nummer ‘Looks Like Christmas’ veel gedraaid werd. Een aangename mix van traditionele singer/songwriter, americana, en, zoals ze het zelf noemen, folk noir. Met invloeden van Bruce Springsteen, Tom Waits en Johhny Cash.

Van eigen Goudse bodem komt Real Sounds, een coverband die muziek speelt in uiteenlopende stijlen, variërend van easy-listening en jazz tot soul en funk. Deze vierkoppige formatie brengt een gevarieerd repertoire met voor ieder wat wils.

De muziek van Mulder & Sons kun je het beste omschrijven als een mix van folkpop, chanson, balkan en een beetje opera. Jaap Mulder is gepokt en gemazeld in het Nederlandse theatercircuit. Hij weet als geen ander muziek te maken in de oorspronkelijke functie ervan: verhalen vertellen. Muziek als vertolker van menselijke emoties, het brengen van troost en vreugde. David is de slagwerker en Ruben de pianist. Veel composities zijn geschreven door Ruben, gearrangeerd door Jaap.

Bij ieder optreden was er een gastoptreden: Rob speelde saxofoon, Virgil drumde, Chris zong en Ivo speelde piano. We waren geroerd! 

Maaltijd

Wie naar alle optredens ging, kreeg tussendoor een maaltijd. Stamppot natuurlijk, verzorgd door Viejees x Bob Kok.